Съветът за сигурност на ООН ще има работен обяд с Тръмп във Вашингтон

  • 27 януари 2018 06:59

  • 1791
  • 1
Съветът за сигурност на ООН ще има работен обяд с Тръмп във Вашингтон
© Getty Images/Guliver

Представителите на членовете на Съвета за сигурност на ООН ще пътуват за Вашингтон, за да се срещнат с американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския следващата седмица, предадоха ДПА и Ройтерс, като се позоваха на мисията на САЩ в световната организация.

Пътуването е организирано от постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли. Посланиците на 15-те страни членки на Съвета за сигурност ще имат организиран от Белия дом работен обяд с Тръмп в понеделник.

Освен въпросите за Северна Корея и Сирия се очаква на срещата да бъдат засегнати темите за бюджета на ООН и мироопазващите операции по света.

Това е втората подобна среща за девет месеца. Предишното посещение на Съвета за сигурност на ООН във Вашингтон за среща с Тръмп беше през април.

По време на посещението във Вашингтон Хейли също така планира да покаже на своите колеги парчета от оръжия, които според нея Иран е дал на бунтовниците хуси в Йемен.

По този начин САЩ ще се опитат да подсилят аргументите си за предприемане на действия от ООН срещу Иран.
Миналия месец Хейли представи материалите във Вашингтон и обвини Иран, че въоръжава хусите в нарушение на резолюциите на ООН.

Последвайте канала на

БТА
1791 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.29 | 01:57

1
подмазва се на руснаците и китайците

Добави коментар

Водещи новини