Лъвчетата Терез и Масуд няма да заминат за спасителен център в Холандия

  • 26 януари 2018 19:08

  • 2320
  • 1
Лъвчетата Терез и Масуд няма да заминат за спасителен център в Холандия
©

Лъвчетата Терез и Масуд няма да заминат за спасителен център в Холандия. Животните трябва да бъдат прехвърлени в Пазарджик - това решиха общинските съветници в Разград.

След като областният управител на Разград върна решението на общинските съветници лъвчетата да заминат за Пазарджик, заради липсата на документи за собственост, кметството се сдоби с нужните свидетелства и решението бе прегласувано с 21 гласа "за". Към него бе допълнено, че се дава разрешение на фондация "Четири лапи" да закара 3 от възрастните лъвове в Холандия.

„Ако тя не ги желае може би трябва да се посочат причините защо, защо се желаят само малките лъвчета”, коментира Валентин Василев - кмет на община Разград пред БТВ.

От 5 месеца Терез и Масуд са в София, след като бяха спасени от зоокъта в Разград. Преди 3 месеца кметът на Валентин Василев сключи споразумение с международната организация "Четири лапи" да помогнат за намирането на нов дом на общо 5 лъва, защото в Разград нямат условия за тях. Малко по-късно обаче кметът на Пазарджик поиска малките да отидат в градския зоопарк.

На протест в защита на лъвчетата в София преди месец екоминистърът обеща, че животните все пак ще заминат за Холандия, защото в България няма подходящи условия за тях. Във вторник се готви нов протест с искане Терез и Масуд да заминат за Холандия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2320 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
6

2018.01.30 | 20:24

1
Лъвчетата в Холандия а Резград да се настани в зоологическата си градина барабар с кмета идиот.

Добави коментар

Водещи новини