Франция и Япония решиха да окажат съвместен натиск над Пхенян

  • 26 януари 2018 16:57

  • 1634
  • 0
Франция и Япония решиха да окажат съвместен натиск над Пхенян
© Gettyimages

На среща на външните министри и министрите на отбраната на Франция и Япония двете страни обещаха да окажат максимален натиск върху Северна Корея (КНДР), за да я убедят да се откаже от ядрената си програма, предаде Франс прес.

"Северна Корея е заплаха не само за Азия, а и за Европа", заяви пред медиите японският външен министър Таро Коно след срещата. Той определи разработването на ядрено оръжие от КНДР като "най-тежката и непосредствена заплаха за света" и призова за оказване на максимален натиск върху Пхенян.

КНДР "поставя под заплаха регионалната и международната сигурност. Нашата цел остава да убедим Пхенян да седне на масата за преговори с цел окончателно, безвъзвратно и проверимо премахване на нейните програми" за създаване на ядрени оръжия, заяви на съвместната пресконференция френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан.

Париж и Токио публикуваха съвместно комюнике, в което потвърждават решимостта си да окажат максимален натиск на Северна Корея. Миналата година КНДР извърши шести ядрен опит и няколко опита с междуконтинтентални балистични ракети. Лидерът Ким Чен-ун твърди, че Пхенян е способен да нанесе удар по територията на САЩ и е станал ядрена държава, припомня БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини