Надзорният съвет на НЗОК определи правилата за заплащане на болниците

  • 26 януари 2018 14:37

  • 1150
  • 0
Надзорният съвет на НЗОК определи правилата за заплащане на болниците
© novini.bg

На свое заседание днес (26. януари 2018 г.) Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК) взе решение за определяне на правилата за заплащане на дейността на лечебните заведения за болнична помощ до влизане в сила на Националния рамков договор (НРД) 2018 за медицинските дейности.

Средствата за изпълнителите на болнична медицинска помощ са определени в размер, съответстващ на средномесечните разходи за отчетените дейности през месеците октомври, ноември и декември на 2017 г. С това ще се осигури спокойствие в системата, като са отчетени и достигнатите тенденции в разходите през последното четиримесечие на 2017 г.

В рамките на месеците до 1 април 2018 г., според приетите правила, лечебните заведения ще могат да прехвърлят реализираните икономии от предходния месец към следващия.

Определените параметри подлежат на анализ и наблюдение на месечна база. След постигане на съгласие по НРД 2018, ще бъдат определени съответно параметрите на дейността на всички изпълнители на медицинска помощ за периода м. април – м. ноември 2018 г., които се заплащат с предвидените в Закона за бюджета на НЗОК средства за 2018 г.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини