Спас Гърневски: Опозицията два гола не можа да вкара, а по Борисов стреля постоянно (видео)

  • 27 януари 2018 09:21

  • 6960
  • 54
Спас Гърневски: Опозицията два гола не можа да вкара, а по Борисов стреля постоянно (видео)
© novini.bg

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски коментира пред novini.bg изминалата гореща седмица.

Тя стартира с извънредното заседание на парламентарните комисии по вътрешни работи и финанси. След това дойдоха и критиките на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, отправени по време на отчета му за първата година на „Дондуков 2“, че парламентарната република атрофира. Те бяха последвани и от вота на недоверие на тема корупция към правителството. След това дойде и решението на ГЕРБ да се отложи приемането на Истанбулската конвенция и да продължи разяснителната кампания по нея. Причината стана опълчването срещу нея, като в него се включи и Светият синод. Имаше дори молитви парламентът да не приема Конвенцията.

Във връзка с обвиненията на опозицията за липсата на борба с контрабандата, Гърневски заяви, че през годините ясно се вижда успехът на държавата. “Приходите от контрабанда се повишават. Стана ясно, че се работи. Това пак се оказа фалшива новина и опит на опозицията за дискриминация на управляващите“, каза той.

Гърневски е категоричен също, че опозицията не е извадила и един съдържателен аргумент за вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“. „Пак се вадиха неща от вестниците. Вотът беше финалът на 9-месечните опити на опозицията да дискредитира парламента, да се опита да доведе до дестабилизация в началото на Председателството ни, да има предсрочни избори. Абсолютно несъстоятелно бе поведението на опозицията. Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: много добре доказа, че крадецът вика дръжте крадеца“, каза депутатът.

Той коментира и речта на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, но с уговорката, че по принцип избягва да го прави от уважение към президентската институция. „Съжалявам, че не е прочел или дори да е прочел, не е разбрал какво е парламентът по Конституция. Нещата са елементарни и може би децата в началното си образование научават как функционира една парламентарна република. Не знам кой пише речите му, но с тях се показа много ниско разбиране“, заяви Гърневски.

На въпрос дали опозицията е градивна Спас Гърневски заяви, че опозицията два пъти така и не успя да вкара гол. А това говори какво е доверието на хората, обясни той.
Гърневски напомни успехите на България „Те са безспорни. Само за 7 – 8 месеца след старта на кабинета „Борисов 3“ във вътрешен план икономическия стабилитет е доказан. Това, което стана 2017 година – 100 млрд. БВП с очакване да стигне 106 – 107 млрд. доказва, че всичко, което е обещало правителството в края на мандата му ще се изпълни. Ако се изпълни всичко, няма как да не продължи да бъдат подкрепяни правителства на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Външната политика на България е също изключително успешна. България и Борисов са двигателите на изключително големи процеси“, каза депутатът.

„Вместо да се обединим и да гоним целите заедно, една минута толеранс не дадоха на Борисов, а се почна с фалшивите новини. „От първия ден стрелба, фалшиви новини, обвинения и финалът вот на недоверие за корупцията“, допълни още Гърневски.
Във връзка с Истанбулската конвенция, депутатът от ГЕРБ призна, че има тревога в обществото. Според него причината е липсата на една добра разяснителна кампания. „Затова сега трябва да продължи дебатът в обществото и да се изчистят всички теми, които пораждат страх“, обясни Спас Гърневски и заяви категорично, че Конвенцията трябва да бъде приета. „Може и месец, месец и половина да ни отнеме да убедим хората, че няма нищо страшно. Няма малоумни хора, които ще поставят обществото пред някакви предизвикателства“, каза още той.

Гърневски завърши с цитат от стихотворение на българския поет Добромир Тонев: „България не е в сърцето на Европа, но е част от нейното сърце“.


Цялото интервю с депутата от ГЕРБ Спас Гърневски може да видите ТУК.

 

                  

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Последвайте канала на

Novini.bg
6960 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар

2018.01.30 | 16:30

54
ба ти и гнусотията на снимката, гордостта на прозападните
Похлупак

2018.01.30 | 16:30

53
Тъпа и проста курва,педал
гост

2018.01.30 | 16:30

52
Дали не се пита,какво е направил той за по-доброто на българският народ,а не само за него и Бойко и обкръжението им,дали е посетил провинцията да види как живее обикновения човек,колко мизерия ,глад и болести има там.Едва ли,важното той и фамилията му да тъне в богатство и лук

2018.01.30 | 16:30

51
тоя обезкосми на Боко задника от лизане

2018.01.30 | 16:30

50
По Борисоф още не са стреляли точните хора.Народа ги чака с нетърпение

2018.01.30 | 16:30

49
Гърлевски или познат още като дълбокото гърло - защото гърлото и лакомията му е толкова голяма че може да налапа едновременно и на Боко и на Цеко паламарките заедно с макарите.

2018.01.30 | 16:30

48
Такива изроди като тоя правят дните в България по-тежки и непосилни отколкото може да са

2018.01.30 | 16:30

47
Погледнете тази отблъскваща физиономия, с такива няма как да прогресираме като държава
Гост

2018.01.30 | 09:46

3
Гърневски,да знаеш предателите ги използват а след това ги захвърлят. Беше от СДС малко не спечели,а сега си с ГЕРБ+БСП= Борисов+Нинова,а честито”демократе”!!!!
Боримечката

2018.01.30 | 16:29

46
А преди СДС, от кои беше? Б-К-П!
Боримечката

2018.01.30 | 16:29

45
Спрете, с тая пачавра, на всички власти! Лайновоз!

Добави коментар

Водещи новини