Борисов започна срещите си на световния форум в Давос (обновена+снимки+видео)

  • 25 януари 2018 13:42

  • 2451
  • 3
Борисов започна срещите си на световния форум в Давос (обновена+снимки+видео)
© Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов/Министерски съвет

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г започна срещите си на световния икономически форум в Давос.

Той проведе кратък разговор с колегата си Зоран Заев. След серия от топли прегръдки между двамата, Заев сподели на Борисов, че снощи заедно с Алексис  Ципрас са говорили за него. Борисов от своя страна поздрави Заев за волята, с която работи за евроатлантическата интеграция на страната си, и го насърчи за продължаване на преговорите с Гърция за окончателно разрешаване на въпроса с името на държавата.

В рамките на Годишната среща на Световния икономически форум в Давос министър-председателят разговаря в неформална обстановка с премиера на Естония Юрий Ратас, с президентите на Литва и на Косово Далия Грибаускайте и Хашим Тачи.

С бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обсъди ситуацията на Балканите и желанието на България по време на своето Председателство на Съвета на ЕС да фокусира вниманието на международната общност върху евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.

Бойко Борисов ще разговаря още с принца-престолонаследник Алоис фон унд цу, с министъра на външните работи, правосъдието и културата Аурелиа Фрик. По време на разговорите ще бъдат обсъдени възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения, задълбочаване на сътрудничеството по финансови и данъчни въпроси, както и приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Визитата на българския премиер в Лихтенщайн и срещата му с принца-престолонаследник са първите на такова ниво между двете държави.

Утре министър-председателят Борисов ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, който се провежда под мотото „Да създадем общо бъдеще в един разединен свят“. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва в дискусия на тема: „Ускоряване на дългосрочното развитие на Западните Балкани“. В програмата му са предвидени и двустранни срещи със световни политически и икономически лидери, участващи във форума.

Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

В делегацията на премиера са включени министрите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2451 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.28 | 06:16

3
Тиквата се взе много на сериозно !!!! Голям "политик" стана . ХА ХА ХА !!!!!
някой си

2018.01.28 | 06:15

2
За това на радев му се е възпалил гастрита от злоба, вчера дори вече не можеше да прикрие ,че превъзходството на Борисов го депресира
Ачо циганина

2018.01.27 | 19:07

1
Защо не кажете че в делегацията има и 10 пазванти около Борисов?

Добави коментар

Водещи новини