ГЕРБ: БСП не спират да показват лицемерие и двоен аршин. Започваме разяснителни кампании за Истанбул

  • 25 януари 2018 10:48

  • 5358
  • 58
ГЕРБ: БСП не спират да показват лицемерие и двоен аршин. Започваме разяснителни кампании за Истанбул
©

Днешното гласуване ни дава възможност да се концетрираме по темите за европредседателството. Премиерът да провежда нормално своите срещи. Министрите да представят спокойно приоритетите на българското председателство пред Европарламента.

Това каза на трибунка в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той коментира и горещата тема за Истанбулската конвенция. "Не разбираме защо БСП показват едно двойнствено поведение по отношение на Истанбулската конвенция. Ние сме партия, която уважаваме всички мнения. Обществото е заблудено по тази важна тема. Искам да поздравя Цвета Караянчева за прекрасната дискусия, проведена онзи ден. Нуждаем се от повече запознаване с фактите. Не знам дали има българин, който да не иска да защитим жените и децата от домашно насилие. Не знам дали има българин, който да не иска да има равнопоставеност между половете. 1 млн. жени са пострадали от домашно насилие. От БСП не спират да излизат и говорят неверни неща. Преди време те са подкрепяли Истанбулската конвенция, а сега правят опит да подведат обществото. Евродепутатите от БСП са гласували "за" конвенцията. Ще направим още дебати по темата, за да отпаднат тези заблуди", разкри Цветанов.

"Темата изисква диалог и прозрачност", каза от своя страна Десислава Атанасова." Ние предлагаме по-дългосрочно разсикване на този въпрос. Лицемерието в политиката не е хубаво нещо. Само във вчерашния ден БСП се държа лицемерно няколко пъти. Доста отдавна областните съвети на БСП и жените-социалистки са поискали подкрепа за конвенцията. Те са получили тази подкрепа от лидера Корнелия Нинова. Официозът на БСП в-к Дума е публикувал статия, в която става ясно, че не само ПЕС подкрепя Истанбулската конвенция, но и групата на БСП в парламента. Това показва лицемерие и двоен аршин в политиката. 2016 година НС гласува законопроект за равнопоставеност между жените и мъжете, където е записано точно социалното обосноваване на половете. Тогава БСП гласува "за". Вие изненадани ли сте? Ние не. Лицемерие е и желанието за референдум. Преди година и половина имаше рефрендум. БСП чуха ли какво им казаха хората тогава? Не. Ако имаше мажоритарни избори, тяхната група днес щеше да бъде още по-малка", категорична беше Атанасова.

"Партия ГЕРБ е започнала разяснителна кампания за Истанбулската конвенция отдавна", разкри Данаил Кирилов. "Проведохме редица срещи и се запознахме с жертви на насилието. Това ни убеди, че трябва да се присъединим към Истанбулската конвенция и да подкрепим европейската борба срещу домашното насилие. Продължихме работа по тази тема и винаги сме смятали, че това не е партиен въпрос. Това е национален въпрос, европейски въпрос, световен въпрос. Целта е да защитим нашите близки. Запознали сме се с всички точки в конвенцията. Подготвили сме тълкувателна декларация към конвенцията, която е съгласувана с колегите от Министерството на правосъдието. Не може да се внушава страх относно повратното тълкуване на понятията "пол" и "джендър". Готови сме и оставаме на разположение за всякакви разяснителни кампании и дебати за конвенцията. Истанбулската конвенция има за цел единствено да защити момичетата и жените от насилие. Формите на насилие са много и ние трябва да вземем всички под внимание", добави Кирлов.

"Искам да успопкоя всички, че днес на заседанието на комисията по вероизповедания ще предположим точката за конвенцията да отпадне, докато не се проведат необходимите разяснителни кампании и нужни дебати", обяви пък Красимир Велчев.

"Има статистика, че 91% от убийствата на жени са извършени от техните настоящи или бивши съпрузи, както и от техни приятели", продължи Цветанов. "Отново искам да попитам БСП - не е ли техен приоритет да защитават жените от насилие? Корнелия Нинова също е подкрепила Истанбулската конвенция, а сега показва лицемерие. Имаме коалиционно споразумение и програма за управление с Обединените патриоти. Всичко извън споразумението и програмата подлежи на различно мнение. Истанбулската конвенция не е вписана нито в коалиционното споразумение, нито в управленската програма. Тази тема не може да ни раздели. Обединени патриоти имат право да гласуват както решат за добре. Ще водим дебат и диалог с всички вероизповедания. Темата за еднополовите бракове не стои никъде на дневен ред в Истанбулската конвенция. Всички държави в ЕС са дали подкрепата си за конвенцията. С нея се надграждат мерките за подобряване в борбата с домашното насилие. Спекулациите на БСП трябва да спрят. Те не предлагат решение. Те предлагат само конфликти, от които искат да трупат дивиденти. Трябва да бъдем отговорни и нформирани", категоричен беше Цветанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5358 58

Свързани новини

Коментари 58

Добави коментар
Lyubo Angelov член на ПП АТАКА - Бургас

2018.01.29 | 16:01

55
Благодаря на Цветан Цветанов че хвана и тикна в панделата Пешо Сумсита точно когато го гласяха за малдежкото БСП! БЛАГОДАРЯ ЦВЕТАНОВ ЧЕ НЕ ДОПУСНА НАГЛИТЕ ДО ПAPЛAMEHTA!

2018.01.29 | 16:02

58
МОДЕРАТОРСКИЯ ПАЛЯЧО ПАК СЕ РАЗХЛЕНЧИ.

2018.01.29 | 16:01

57
НЕ ,НЕ ,НЕ , НЕ 1000 пъти НЕ !!!! НАБИЙТЕ СИ ГО В ТЪПИТЕ КРАТУНИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ !!!!!!!!

2018.01.29 | 16:01

56
Всичко тук което не им изнася отметнато с плюс или минус за "харесвам" или " не харесвам" е дело на модератора на сайта който е купено герберско лайно .

2018.01.27 | 19:37

54
ХА ХА ХА !!! Момичето на НСО зад него !!!!!!
Lyubo Angelov член на ПП АТАКА - Бургас

2018.01.27 | 19:37

53
Благодаря на Цветан Цветанов че хвана и тикна в панделата Пешо Сумиста точно когато го гласяха за младежкоото БСП и по този начин предотврати влизането в пaрлaмeнтa на прстъпници!

2018.01.27 | 19:37

52
ПП АТАКА тоя който се представя е модератора майка ти да иба герберско лайно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
една жена каза

2018.01.27 | 19:37

51
Цветанов искал да забременее от Бойко, но Бойко вече бил бременен от Десислав Атанасова. Като разбрал това Цецка Цачев изпаднал в ярост и решил сам да се забременее за ужас на Екатеринин Захаров.

2018.01.27 | 19:37

50
КОРУПЦИЯ, БЕДНОСТ И МИЗЕРИЯ-ТОВА НИ ДОНЕСОХА ПОЛИТИЦИТЕ. НЕ ВИЖДАМ КАКВО ПРАВЯТ ОТ ГЕРБ ДА ПРОМЕНЯТ ТОВА.
qqq

2018.01.26 | 08:17

34
koi pak ti e kazal che trqbva da pravqt neshto

2018.01.27 | 19:36

49
В конвенцията стои темата за дискриминация на основа социален пол, което е същото. И си запазете разяснителната кампания за необразованите си избиратели!
Хаха

2018.01.27 | 19:36

48
Тия мислят народа за много тъп ! 1 милион жени пострадали от домашно насилие - ЛОЛ !!! Това означава, че пред полицията всекидневно се вият километрични опашки от хиляди жени, които подават жалби за домашно насилие! ПЪЛНА ЛЪЖА! Домашно насилие има, но не в такива размери, и 70% от

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини