СОС гласува бюджета на София за 2018 г. и мерките за по-чист въздух

  • 25 януари 2018 08:38

  • 1048
  • 0
СОС гласува бюджета на София за 2018 г. и мерките за по-чист въздух
© Novini.bg

Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за 2018 г. и мерките за по-чист въздух.

Това предвижда дневния ред на общинските съветници за днешното заседание, което ще започне в 10.00 часа. Освен това Общинският съвет ще обсъди и новото споразумение в договора за концесия на „Софийска вода“.

Според мерките срещу мръсния въздух в столицата, общината ще отправя призиви към гражданите да не се отопляват с твърдо гориво, както и да не използват автомобилите си в дните с повишени нива на фини прахови частици.

Столична община ще дари на СДВР за нуждите на „Пътна полиция“ 7 броя газоанализатори. Общинските съветници ще гласуват и икономическата рамка на обществения транспорт за 2018 г., както и промени в Наредбата за реда и условията за пътуване с него.

Ще бъде обсъдено и поставянето на подова мозайка „Витоша“ като част от дейностите по бул. „Витоша“.

В допълнителните точки към дневния ред е предвидено да се обсъди предоставянето на съгласие за подписване на Рамково споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между Столична община и Военна академия „Г. С. Раковски“ с цел професионално обучение за провеждане на теоретични и практическия занятия за повишаване и придобиване на професионална квалификация.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини