Скенер ще предрича кой ще стане рок звезда

  • 24 януари 2018 21:51

  • 1608
  • 0
Скенер ще предрича кой ще стане рок звезда
© Getty Images/Guliver

Учените ще могат да определят кой ще стане рок звезда, изследвайки активността на мозъка му чрез скенери, пише в. "Дейли мейл".

Изданието цитира изследване на датски специалисти от университета в Орхус. Те използвали функционална магнитно-резонансна томография, за да определят музикалните наклонности на човека. Сканирането показало, че при слушане на композиции, в главния мозък на музикантите започват да се активират определени области на дясното полукълбо. Именно те отговарят за музикалността на индивида.

Чувствителността и активността на мозъчните дялове при прослушването на различни композиции не са едни и същи за обикновените хора и за музикантите. С помощта на невронните мрежи и на показателите на активността на мозъка, учените създали специален виртуален модел, който могъл да отсее истински музикално надарените люде.

Предишни изследвания установиха, че активността на главния мозък е пряко свързана с умствените способности на индивида и със способността му бързо да се обучава. Специалисти от Харвардския университет заявиха, че с помощта на сканирането на мозъка, истинските гении могат да бъдат разпознати още от детството им, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини