Илияна Йотова: Фокусът на дейността ми е работата със съгражданите ни извън пределите на страната (в

  • 24 януари 2018 11:25

  • 1344
  • 1
Илияна Йотова: Фокусът на дейността ми е работата със съгражданите ни извън пределите на страната (в
© Novini.bg

Първото и най-важно нещо, което направих през тази година е да изслушам и да разговарям с българските граждани. Както тези у нас, така и с тези извън територията на страната. Най-важното, което постигнахме е връщането на авторитета на президентството, президента и българските институции. Това заяви на специална пресконференция вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, на която отчете дейността си през първата година в президентството.

"За съжаление видях един обезверен, разделен и загубил надежда народ. Гражданите се надяват, че президента ще е гарант за техните права. И той е гарант. Видях надежда за решаване на проблеми. Хората очакват промяна", каза още тя.

"Фокусът на моята работа за тази година бе работата с нашите съграждани извън пределите на страната. За тези хора България е истинската родина. България стои зад вас и вашите права. Казах им, че те са един огромен потенциал за страната ни. Не можем да върнем всички наши сънародници извън страната ни в България, но можем да върнем децата им и техния потенциал. Българските общности са моето убеждение. Това е политика, която не влиза в схеми и матрици", допълни вицепрезидентът.

"Конкретните инициативи, които изпълних през тази година са, да се срещна с българските общности в 10 страни. Решихме конкретни проблеми в много страни като Молдова, Албания и Сърбия", каза още Йотова.

"Работим по темата за Европа и нашето председателство. Европа все още е непозната за българските граждани", каза вицепрезидентът по темата за европредседателството на страната ни.

"Бяха приети 577 молби за помилване от Комисията за помилване. Тази комисия е важна защото опира до много човешки съдби. Все по-малка е възраста на тези, които извършват престъпления. Все повече престъпления се извършват над жени и деца, както и от зависими хора. Много от престъпленията се извършват и от хора без образование. Трябва да се концентрираме и върху децата, чиито родители излежават присъда и тяхното развитие", разкри Йотова по темата за насилието и престъпленията в страната.

"Дори и да бъде приета, Истанбулската конвенция може да остане точно толкова мъртъв документ, колкото и много други документи в България. Трябва да бъде обсъдена и разкрита пред гражданите", допълни тя по темата за ратификацията Истанбулската конвенция.

"През 2018 година срещите ми с нашите съграждани извън страната ще продължат. Както и срещите ми с БАН и други институции, за да измислим общата национална политика за българите извън границите ни", заяви вицепрезидентът.

"Благодаря на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който показа, че България може да има достоен представител, както и за лесната работа с него", завърши Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , с благодарност към държавния глава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1344 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БОЙКО Е БАЛКАНСКИЯ ЛЪВ А радев Е ПУНДЮ комунист

2018.01.24 | 17:37

1
МНОГО Я ХРАНИТЕ ТАЯ СВИНЯ комунистическа

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини