Съветът за сигурност на ООН се събира заради новата химическа атака в Сирия

  • 23 януари 2018 21:10

  • 2240
  • 3
Съветът за сигурност на ООН се събира заради новата химическа атака в Сирия
© Getty Images/Guliver

Съветът за сигурност на ООН се събира тази вечер на открито заседание, на което ще бъде обсъдено положението в Сирия, включително и съобщенията за нова химическа атака в предградие на Дамаск, предаде ТАСС.

Заседанието се свиква по инициатива на Русия. По-рано се появиха съобщения за закрито заседание по въпроса утре сутринта.

По-рано Асошиейтед прес, позовавайки се на активисти на организацията "Бели каски", съобщи, че "сирийското правителство и предприело в понеделник химическа атака с предполагаемо използване на отровен газ, при което са пострадали около 20 мирни жители" в предградие на столицата Дамаск, което се контролира от въоръжени опозиционни групировки.

Според ливанския тв канал "Ал Маядин" най-малко две деца са загинали, а още 30 души са пострадали от отравяне с амониев хлорид в предградието Източна Гута. По информация на телевизията там бил разпространен отровен прах под формата на готварска сол.

САЩ вече обвиниха сирийското правителство в извършване на химическа атака и разкритикуваха руските обструкции пред опитите за разследване на ООН на сигнали за химически атаки в Сирия още преди днешната информация да бъде потвърдена от независими източници, отбеляза по-рано Франс прес, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2240 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.28 | 08:41

3
Пак хамерикански шукарии..! Навсякъде ги отхвърлиха и сега отново провокации. Не могат да преглътнат кютека в Сирия.

2018.01.24 | 14:45

1
Браво! Явно фейк нюз станаха наистина приоритет щом и в съвета на ООН почнаха да ги обсъждат.

2018.01.24 | 14:45

2
те си ги произвеждат и си ги обсъждат - недорасла работа за наивници.

Добави коментар

Водещи новини