Близо 350 млн.лева от европроекти са инвестирани в българската противопожарна служба

  • 23 януари 2018 14:32

  • 957
  • 1
Близо 350 млн.лева от европроекти са инвестирани в българската противопожарна служба
© Булфото (архив)

Близо 350 млн. лева са инвестирани в българската противопожарна служба. Средствата са от спечелени европроекти. Това съобщи в Русе директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Закупени са нова противопожарна техника - повече от 1100 автомобила, лични предпазни средства, ремонтиран е и сграден фонд.
По думите му в момента се работи по европроекти на приблизителна стойност около 54 млн. лева. Ремонтират се 23 сгради.

Николов присъства в крайдунавския град на среща, свързана с европроекта "Инвестиции за безопасен регион: окръг Гюргево и област Русе", изпълняван от противопожарната служба в Русе, в партньорство с Окръжния съвет в Гюргево. Той е на стойност 5,8 млн. евро и е финансиран по програмата "INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020". Срокът за изпълнение е три години.

От българска страна по проекта ще бъдат ремонтирани сградите на Първа районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе. Ще бъдат закупени обзавеждане и компютърна техника. Николов коментира пред журналисти, че е нужно развиването на доброволчеството.

"Няма как, въпреки че сме една от най-големите структури в страната - повече от 8000 души е нашата Главна дирекция, да можем да покрием на 100 процента цялата страна, нужно е да развием и доброволчеството", каза Николов.

Той информира, че почти 3000 са доброволците в България, организирани в 231 общини. Всички те са преминали обучение, почти всички разполагат с лични предпазни средства.

Последвайте канала на

БТА
957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Внимание

2018.01.23 | 14:45

1
Много е Важно да се докладва имали превеждани пари от Брюксел за София за тн европроекти или това са НАгло ограбвани от БЪлгарския народ хиляди милиони годишно както подаде лично Орешарски

Добави коментар

Водещи новини