Цачева: БСП използват спекулативни и неверни мотиви за вота (видео)

  • 23 януари 2018 13:50

  • 2349
  • 2
Цачева: БСП използват спекулативни и неверни мотиви за вота (видео)
©

Не ми се иска дебатите по тази толкова важна тема да преминат като отчет на партиен конгрес.

Това каза от трибуната на парламента министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 по време на дебатите за вота на недоверие за провал на правителството в борбата с корупцията. "Когато четях мотивите на този вот, си зададох въпроса - подписалите тези мотиви част ли са от политическия живот на България? Да се твърди, че правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти не иска и не може да се противопоставви на корупцията е дълбоко невярно и спекулативно твърдение. Имаше КСНС при президента, където бяха откроени главните проблеми в борбата с корупцията. Вашите твърдения са неверни, защото правителството работи за изпълнението на програмите и предписанията относно борбата с корупцията по високите етажи на властта, както и с дребната корупция", каза още тя.

"Ясно е, че корупция има навсякъде. И вие занете това много добре. Защо вносителите не посочват факти, че корупцията е проблем не само у нас? 96% от гърците, 94% от испанците казват, че корупцията е огромен проблем. Ние тук сме на 12 място. 68% от хората в европейския съюз твърдят, че корупцията се шири дълбоко в страните им. Българите отново сме 12. Това сочат данните на Евробарометър. Аз съм сигурна, че вие използвате само спекулативни данни. Във вашата предизборна програма не е спомената нито веднъж думата за системна борба с корупция", категорична беше Цачева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2349 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
р56-з7

2018.01.28 | 08:27

2
театър за идиотите,нали текат заплатите,който и да дойде ще е все така,тая колония и казват какво да се прави,реално властта е на хартия,парите са в политическата мафия.
???

2018.01.28 | 08:27

1
ЦЕЦКО ЦАЧЕВО с какви полави белези разполага - първични, вторични или третични?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини