Ангела Меркел: Германия и Франция имат сходни възгледи за Европа

  • 19 януари 2018 19:56

  • 1448
  • 2
Ангела Меркел: Германия и Франция имат сходни възгледи за Европа
© Getty Images/Guliver

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви днес в Париж, че е необходима стабилност на управлението в Германия, за да напредва европейското строителство, предаде Франс прес.

"За да действаме в Европа, от съществено значение е в Германия да има стабилно правителство", каза Меркел на пресконференция с френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на. "Изказвам пожелание конгресът на ГСДП да даде зелена светлина за начало на преговори за коалиция. Германия и Франция могат и трябва да поведат действията по много въпроси, свързани с Европа и затова разбирам, че Франция очаква да имаме ново правителство", каза Меркел.

"Широко погледнато, не виждам никакви различия. Европа трябва да има обща външна политика по стратегическите въпроси, Европа трябва да изгради собствена политика за развитие и политика за отбрана, Европа трябва да бъде икономически силна", продължи канцлерката, цитирана от Ройтерс.

Меркел се опитва от месеци да състави управляваща коалиция. Около 600 делегати на социалдемократите в Германия ще се съберат на конгрес в неделя, за да решат дали да подкрепят или не проекта за нова управляваща коалиция между ГСДП и консервативния блок ХДС/ХСС на Меркел.

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на каза, че Франция има нужда от Германия, за да бъде реформирана Европа. "Искам да кажа просто, че нашата амбиция трябва да бъде съчетана с амбицията на Германия", каза Макрон на пресконференцията с Меркел.

Последвайте канала на

БТА
1448 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ii

2018.01.23 | 22:17

2
Ще питат ли и нас?

2018.01.23 | 22:17

1
ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ НЕ СА ЕВРОПА

Добави коментар

Водещи новини