Няма да преструктурират "Напоителни системи"

  • 19 януари 2018 15:50

  • 1719
  • 0
Няма да преструктурират "Напоителни системи"
© Булфото (архив)

Предприятието "Напоителни системи" няма да бъде преструктурирано. Това съобщи земеделският министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в пред български журналисти по време на изложението "Зелена седмица" в Берлин, предаде БНР. Заради лошото финансово състояние на дружеството, последните няколко правителства говориха за преструктурирането като единствен изход от кризата.

Заради наложената строга финансова дисциплина през 2017 година, "Напоителни системи" за пръв път са на печалба. Това, което предстои е инвентаризация, за да е ясно с какви активи разполага дружеството и как те се управляват.

Предстои отваряне на мерките за напояване по програмата за селските райони, съобщи още Порожанов. Напояването е важно, тъй като само чрез него зеленчукопроизводството може да стане конкурентоспособно.

Българските розови домати са едни от продуктите ни, които представят земеделието ни на "Зелената седмица" в Берлин. Според министър Порожанов, те са конвертируем продукт, но за да стигнат до германския пазар, българските фермери трябва да се обедният и да осигурят достатъчно количества с достатъчно добро качество.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини