Младеж, пребил жестоко младо момиче, отива на съд

  • 19 януари 2018 11:25

  • 3725
  • 0
Младеж, пребил жестоко младо момиче, отива на съд
© Pixabay

На съд с обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е предала 19-годишния Яшар М., причинил средна телесна повреда на момиче.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Степента на уврежданията на пострадалата се изразяват в счупване на носни кости, вследствие на удари в лицето, което довело до изкривяване на носната преграда и затрудняване на дишането. Подсъдимият ще отговаря за извършено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

Яшар и пострадалата се познавали от години. Били съседи от един квартал. Сближили в средата на 2015 г., като подсъдимият пожелал да имат връзка. След уговорка двамата се срещнали на 9 март 2016 г. близо до варненското училище „Свети Иван Рилски“. Седнали на пейка. Без обяснение Яшар взел мобилния телефон на момичето и започнал да блъска главата му в стената зад пейката.

Нанесъл и няколко удара в лицето на момичето. Насилникът дърпал жертвата си за косата в опит да я завлече в училищния двор. Намесата на случаен минувач спряла действията на Яшар, но само временно.

Насила, като я държал за косата, подсъдимият завлякъл жертвата си на автобусна спирка и я принудил да се качат в автобус, като я държал за ръката. След като слезли в района на Двореца на културата и спорта, Яшар отвел съседката си в Морската градина с намерението да прави секс с момичето. След нейния отказ продължил да й нанася удари в лицето и да я рита. Заплашил я, че ще я изнасили.

С автобус двамата се върнали в квартала, където живеят. След като слезли, 19-годишният насилник продължил да бие момичето, докато не бил спрян от техен съсед, който наредил на жертвата да се прибере в дома си.

Родителите на пострадалата я отвели в болница, където били установени травми на главата и на крака. Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза установила редица травматични увреждания, счупени носни кости, кръвонасядания и ожулвания. Счупването на носа причинило изкривяване на носната преграда, което затруднило дишането на момичето.

Случилото се причинило и значителен стрес, превърнал се в дистрес до степен, че тя не била в състояние да излиза от дома си.

Яшар М. е без образование и е осъждан, въпреки че предходната му съдимост не влияе на правната квалификация по това дело. Предстои насрочване на наказателния процес срещу него във Варненския районен съд.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини