Плевенски ученици получиха сертификати от ЕП с подписа на председателя Антонио Таяни (снимки)

  • 19 януари 2018 09:57

  • 1147
  • 1
Плевенски ученици получиха сертификати от ЕП с подписа на председателя Антонио Таяни (снимки)
© Община Плевен

Възпитаници на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен и двама техни преподаватели получиха сертификати, подписани лично от председателя на Европейския парламент (ЕП) Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент, за тяхното успешно участие в симулирани заседания в ЕП по програма "Евроскола", съобщиха от община Плевен.

Документите са връчени от заместник-кмета на Плевен Милен Яков.

Общо 24-ма ученици от Плевен са посетили Страсбург по програмата, която насърчава най-младите европейци да опознаят ЕП. Така те са получили възможност да се включат чрез симулирани заседания в работата му и да "гласуват" негови резолюции. Българските ученици са били заедно с представители на 22 страни-членки на ЕС един ден в Страсбург, където са разисквали и гласували по въпроси от интерес за ЕС в рамките на "Младежки европейски парламент".

От плевенската група се е отличила Росица Методиева от XI Б клас, която е избрана за председател на комисия "Сигурност и права на човека". Възпитаниците на Езиковата гимназия в Плевен са дискутирали на английски език теми като "Околна среда и възобновяеми енергийни източници", "Сигурност и права на човека", "Европейска политика за развитие", "Бъдещето на Европа", "Миграция и интеграция", "Младежка заетост", посочват от община Плевен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1147 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.19 | 11:08

1
Голям праз !!!!!

Добави коментар

Водещи новини