Берлускони и съюзниците му се споразумяха за обща политическа програма за вота през март

  • 19 януари 2018 09:42

  • 893
  • 1
Берлускони и съюзниците му се споразумяха за обща политическа програма за вота през март
© Gettyimages

Бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 подписа обща предизборна програма с партият "Северна Лига" и националистите от Братя на Италия, съобщава "Ройтерс".

"Обединени ще спечелим" - написа в socialnata mreva "Twitter" Берлускони малко, след като подписа програмата заедно с другите двама лидери – Матео Салвини и Джордиа Мелони.

Основни акценти в документа са намаляване на данъците и пенсионна реформа. Берлускони обеща и да въведе плосък данък.

Трите формации обявиха, че отиват заедно на изборите през март още в края на миналата година. Последните сондажи в Италия показват че този дясноцентристски съюз ще получи най-много места в парламента, но няма да има пълон мнозинство. Това според анализаторите прави много трудно да се предскаже какъв ще бъде обликът на новото правителство в Рим напролет.

Най-интересно е при евентуална победа, кой от тримата ще стане министър-председател. Берлускони даде заявка за нов мандат, но срещу него има влязла присъда да не заема публични постове.

Парламентарните избори в Италия ще се проведат на 4-ти март. ЕС следи с внимание по какъв курс ще поеме една от най-големите икономики в Общността, заради заплахата от крайнодесни ксенофобски настроения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.19 | 10:37

1
Пожелавам му успех, той е за Русия и с Русия, срещу седесарските пyтки в ЕС.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини