Климатологът доц. Рачев разкри какъв обрат във времето ни очаква

  • 19 януари 2018 08:14

  • 2175
  • 1
Климатологът доц. Рачев разкри какъв обрат във времето ни очаква
©

Обстановката в страната постепенно вече се нормализира след вчерашните ураганни ветрове. Днес вече времето е ясно.

Ураганът "Фридерике" нанесе множество щети и взе няколко жертви в Европа. У нас в Смолянско и Карловско беше обявено бедствено положение. В община Смолян бурята повали дървета и прекъсна електрозахранването в почти 70% от областта. Временно бяха затворени и пътища заради паднали дървета. Липсата на ток доведе и до смущения в мобилните комуникации.

"В подобни ситуации е добре хората да си останат вкъщи, тъй като силният вятър води до множество инциденти", коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON Air климатологът доц. Георги Рачев.

Днес времето ще е слънчево. След обяд обаче ще започне увеличение на облачността, вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до умерен. Ще се затопли и максималните температури ще са между 7° и 12°, прогнозира още климатологът. "Това е мартенско време - разфучи се Баба Марта, после утихва", каза доц. Рачев.

В събота над Западна България ще бъде предимно облачно, в северозападните райони дъжд ще завали още сутринта. Над Източна облачността също ще се увеличава.

В неделя и понеделник идва нов циклон, съобщи още климатологът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2175 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Blue

2018.01.19 | 11:34

1
Fajton

Добави коментар

Водещи новини