Емил Радев: БСП говори антицивилизационно за Истанбулската конвенция

  • 19 януари 2018 08:03

  • 1688
  • 4
Емил Радев: БСП говори антицивилизационно за Истанбулската конвенция
© БНТ

Има безспорна част от Истанбулската конвенция и това е насилието над жени. Спорното е, че чрез тази важна тема за обществото има опит да се вкарва една идеология, която е свързана с т.нар. джендър идеология, като ни се обяснява, че има проблем с превода. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Стоян Мирчев.

Джендър идеологията касае сексуалната ориентация и това, че човек трябва на психическо ниво да определи какъв пол е и може да го сменя няколко пъти. Тази идеология обслужва едва между 1 и 5% от обществото, отбеляза Мирчев.

Когато слушам такива изказвания, се чудя дали съм чел Истанбулската конвенция или нещо друго. В нея става дума за борба с насилието на жени. Тя не отваря вратата към никакви джендър идеологии и никъде в нея не се споменава нищо за налагане на трети пол. На базата на тази конвенция категорично никой не може да претендира да сключва еднополови бракове, заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев.

Самите страни членки решават какво да правят с новите правни норми. Ако еднополови бракове не бъдат приети от българския парламент, това няма как да се случи, посочи Радев.

44 държави са подписали конвенцията, 28 са я ратифицирали. Една от всеки три жени над 15 години е подложена на насилие по някакъв начин, добави евродепутатът.

Ние защитаваме правата на жените, но джендър идеологията казва "няма пол, няма баща и майка". Джендър идеологията използва болката на тези жени, а приемайки тази идеология, се опитваме да унищожим децата си. В конвенцията пише, че джендър идеологията трябва да бъде инфилтрирана в образователната система, заяви Стоян Мирчев.

Много ме притеснява това антиевропейско и антицивилизационно говорене на БСП. Истанбулската конвенция дава пълна гама от мерки за борба с насилието срещу жените и с домашното насилие, каза още Емил Радев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1688 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.01.22 | 12:30

4
голямо шубе е налегнало мутрите

2018.01.22 | 12:30

3
г-н радев не съветвайте нормалните хора да мислят като вас вие сте просто един ненормалник осъзнайте се имате време

2018.01.22 | 12:30

2
герб могат да приемат всичко морални принципи там няма
не съм робот

2018.01.22 | 12:30

1
ВПРЕГНАХА ЦЯЛАТА ГНУС ГЕРБЕРСКА ДА НИ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО СМЕ ТЪПИ И ПРОСТИ.

Добави коментар

Водещи новини