Полският президент благодари на Тръмп за борбата с "фалшивите новини"

  • 19 януари 2018 07:02

  • 907
  • 0
Полският президент благодари на Тръмп за борбата с "фалшивите новини"
© Getty Images (Архив)

Полският президент Анджей Дуда благодари на американския си колега Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че се бори срещу "фалшивите новини" и каза, че страната му също изпитва "от първа ръка" силата им, предаде Асошиейтед прес.

Дуда благодари на Тръмп на английски в "Туитър" вчера, ден след като американският лидер огласи носителите на своите "награди за фалшиви новини".

Тръмп "подчерта отново силата на фалшивите новини. Благодаря Ви. Трябва да продължим да се борим с това явление. Полша изпитва от първа ръка силата на фалшивите новини. Много европейски и дори американски представители формират мненията си за Полша въз основа на неспирния поток от фалшиви новини", заяви Дуда.

Една от "наградите" на Тръмп бе присъдена на сп. "Нюзуик", затова че е написало, че съпругата на Дуда, Агата Корнхаузер-Дуда, не се е ръкувала с Тръмп по време на визитата му във Варшава през лятото.

Тогава тя всъщност не пое веднага подадената ръка от Тръмп, а първо се ръкува с първата дама Мелания, след което се ръкува и с президента.

Критици казват, че нападките на Тръмп срещу това, което нарича "фалшиви новини", са атаки срещу медиите, които окуражават авторитарни лидери по целия свят.

Последвайте канала на

БТА
907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини