Зам.-председателят на бюрото за контрол на СРС ще търси правата си в съда в Страсбург

  • 18 януари 2018 19:11

  • 1631
  • 0
Зам.-председателят на бюрото за контрол на СРС ще търси правата си в съда в Страсбург
© pixabay.com (архив)

Ще отнеса нещата в съда в Страсбург, няма да ги оставя така. Действията срещу мен дойдоха от прокуратурата съвместно с ДАНС.

Това каза за БТА зам.-председателят на Бюрото за контрол на СРС Георги Гатев, след като днес стана ясно, че ВАС е отхвърлил жалбата му срещу ДКСИ, заради отказа й да възстанови отнетия му от ДАНС достъп до секретна информация. Достъпът му бе отнет след искане на прокуратурата заради данни, че Гатев е нарушил служебните си задължения.

Гатев каза, че все още не се е запознал с решението и мотивите на съда. Той обясни, че след като остава без достъп до секретна информация Народното събрание трябва да му прекрати мандата и да обяви нов избор за член на негово място. Гатев допълни, че е бил сигурен, че решението на ДКСИ е щяло да бъде потвърдено от съда. Той каза още, че не вярва действията срещу него да са политическа атака. На въпрос дали те са заради някакви неща, които е направил, той отговори, че е възможно и допълни, че е сигурен в това, че има недоволни от негови действия.

Решението на ВАС по жалбата на Гатев е окончателно. Повече подробности не могат да бъдат предоставени, тъй като делото е секретно, казаха за БТА от пресцентъра на ВАС. Мотивите на съда по делото са около 15-16 страници.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1631 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини