България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на ЕС

  • 18 януари 2018 18:02

  • 1219
  • 0
България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на ЕС
©

България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на Европейския съюз и по всички теми от европейския дневен ред в рамките на своите последователни председателства на Съвета на ЕС. Това беше общата позиция на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и на федералния министър за Европа, интеграция и външни работи на Австрия доктор Карин Кнайсл, които се срещнаха днес на „Дондуков“ 2.

Европа е изправена пред множество външни и вътрешни предизвикателства и това налага общи решения и действия по отношение на стабилността в съседните региони, миграционната криза и реформата на Дъблинския регламент, бюджета на ЕС след напускането на Великобритания, както и общия дебат за бъдещето на Европа, беше подчертано на срещата.

„За България е от изключително значение да бъде съхранен потенциалът на Кохезионната политика за държавите от Източна Европа“, посочи още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По време на срещата държавният глава открои важното значение на Република Австрия като икономически и инвестиционен партньор на страната ни и призова за последващо задълбочаване на двустранните отношения в сферата на науката, образованието и културата. Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на поздрави министър Карин Кнайсл по повод рождения й ден.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини