Проектобюджетът на Община Несебър е 65 500 000 лева

  • 18 януари 2018 15:52

  • 1151
  • 1
Проектобюджетът на Община Несебър е 65 500 000 лева
© Novini.bg

Кметът на Община Несебър Николай Димитров и екипът му са представили днес рамката на Проектобюджет 2018, който предстои да бъде гласуван от местния общински съвет, съобщиха от пресцентъра на общината.

Проектобюджетът на Община Несебър за 2018 г. е в размер на 65 500 000 лв., в който влиза преходен остатък от 2017 г. от 8 365 000 лв. В него има разчетени средства за помощи на социално слаби и лица с увреждания, помощи за новородени и програма инвитро, за нуждаещите се от хемодиализа.

Запазват се и намаленията за учащи и пенсионери за ползването на общински транспорт. Предвидена е издръжка на пенсионерски и спортни клубове, както и дружества със седалище на територията на общината.

Читалищата на територията на общината ще получат дофинансиране. Отделени са средства за издръжка на полицията и за реклама на общината като туристическа дестинация. Разчетени са средства за съфинансиране на проектите, които се финансират от оперативните програми, уточниха от Община Несебър.

По време на общественото обсъждане се е разбрало, че за Несебър е предвидено проектиране на билетен център на археологическия музей, разположен в началото на старинния град. Планира се изграждане на осветление на яхтено пристанище "Северна буна". Заложен е и проект за реставрация на църквата "Христос Пантократор". В новата част на града ще се проектират детски площадки и Общински център за изследване на черноморската флора и фауна.

Предвидено е разширение на градския стадион и спортната зала в града. Отделени са средства и за реконструкция, надстройка и саниране на сградата на пощата в новия град и включването й в ансамбъла на новото площадно пространство.

Общината Несебър има одобрен проект по програмата за Морско дело и рибарство за финансиране на местна инициативна рибарска група, на която ще се отпуснат средства в размер на 3 900 000 лв. за реализиране на малки проекти на местното население.
В Слънчев бряг - запад се предвижда проектиране на пристройка към ДГ "Слънце", рехабилитация на тротоари и улици, допълниха още от пресцентъра на Община Несебър.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1151 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
miko

2018.01.18 | 16:11

1
И въпреки този извънземен бюджет в тази богата община нищо не се случва и нищо не е мръднало от 90-те.

Добави коментар

Водещи новини