Хиляди се простиха с Оливер Иванович в Белград (видео)

  • 18 януари 2018 15:31

  • 4056
  • 2
Хиляди се простиха с Оливер Иванович в Белград (видео)
© gettyimages (архив)

Хиляди хора се събраха днес на Новото гробище в Белград, за да изпратят в последния му път Оливер Иванович, съобщи местното радио Б92.

Траурната церемония започна с опело. "Господин Иванович бе уважаван и в Косово, и у нас, и по света", каза архиепископът на южния сръбски град Призрен Тедосий. Вдовицата на покойния Милена Иванович заяви, че никога няма да се върне в Косово. За да почетат паметта на лидера на партията "Свобода, демокрация и истина", в траурния парк на сръбската столица пристигнаха премиерът на Сърбия Ана Бърнабич, президентът на страната Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., неговият предшественик на поста Томислав НиколичТомислав Николич Томислав Николич - сръбски политик и президент на страната Роден на 15 февруари 1952 в и политици от опозиционни партии.

Оливер Йованович бе разстрелян с шест куршума на 16 януари 2018 г. пред дома си в Косовска Митровица. Часове след убийството Белград преустанови преговорите с Прищина, водени под егидата на Брюксел. Днес говорителят на Европейската комисия (ЕК) Мая Кочиянчич заяви, че Сърбия и Косово са се споразумели за възобновяване на диалога.

Властите в най-младата балканската дъроава назначиха двама следователи, които да хвърлят светлина върху престъплението – сърбин и албанец. Днес бяха разпространени данни, че изгорялата кола, използвана от престъпниците, е принадлежала на живеещ в Австрия сърбин.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4056 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.24 | 21:45

2
Да се простим и Костов, кучета го яли.
Правдата

2018.01.21 | 03:11

1
"хора", които обичат и гледат, повече кучетата и котките си от децата си, се опитват да налагат своя начин на живот, на останалия свят???? l

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини