Покриват и толерират ли езика на омразата на скандалнaта Цветанова?

  • 18 януари 2018 15:00

  • 2296
  • 0
Покриват и толерират ли езика на омразата на скандалнaта Цветанова?
© EU2018BG

След като вече ви разказахме за члена на УС на НДК Татяна Цветанова, чиито скандали постове в социалните мрежи предизвикаха недоволство, получихме и официално становище от Двореца.

То по същество не отговаря на поставените от нас въпроси, затова вчера изпратихме ново писмо с конкретните ни въпроси до ръководството на НДК, информира topnovini.bg. За разлика от бързата реакция след първото ни писмо, след това и до момента нямаме отговори. По тази причина поставяме публично въпросите, които поставихме:

1. Как ръководството на НДК и принципалът на Двореца в лицето на Министерство на културата биха коментирали постовете на Цветанова?

2. Редно ли е служител на държавно предприятие (още повече - от такъв ранг и значимост в периода на европредседателството) да се изказва публично срещу висши фигури от държавната администрация?

3. Толерира ли НДК езика на омразата (припомняме, че Цветанова е пускала колажи на Хитлер и Сталин, както и такива с неприлични жестове)?

4. Съгласни ли сте с мнението на члена на УС, че "едно е журналистката да стане к**ва за една нощ, например друго е к**ва да стане журналистка след една нощ"?

5. Има ли НДК разписани вътрешни правила за поведение в социалните мрежи и публична среда, които важат за служителите на Двореца?

6. Контактува ли Татяна Цветанова пряко с делегатите на срещите и другите участници в програмата на европредседателството?

7. След като заявявате, че "изразяването на лични позиции по какъвто и да е начин е личен избор и лична отговорност" - търсена ли е отговорност от страна на НДК на Цветанова? Има ли яснота каква лична отговорност ще поеме тя?

Както споменахме и в комуникацията с Двореца - надяваме се да получим конкретни отговори на въпросите и както винаги - ще поместим отговорите в пълен обем и без редакторска намеса. Мълчанието на институциите поражда още въпроси, а ние няма да спрем да ги поставяме и да търсим отговорите им.

Последвайте канала на

Novini.bg
2296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини