Харесайте facebook страницата ни

Създават Съвет на учените към министъра на околната среда и водите

© Булфото (архив)

Министър Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964 ... към профила ще председателства учредителното заседание на Съвет на учените към министъра на околната среда и водите – независим консултативен орган, който се създава с идеята да подпомага министъра на околната среда и водите в провеждането на държавната политика по управление и опазване на околната среда.

Събитието ще се състои на 19 януари 2018 г., от 10 часа, в централната зала на Националния археологически музей в София.

Решението за сформиране на Съвет на учените към министъра на околната среда и водите се основава на разбирането, че е необходимо да се засилят значително връзките на науката с държавните органи и обществото като цяло, за да бъдат изпълнени целите от управленската програма на правителството по приоритет „Устойчива политика за здравословна околна среда“.

По покана на министър Димов в Съвета ще участват 26 представители на научната общност и академичните среди от цялата страна. Поканени са ръководители на звена от акредитирани висши училища и от Българската академия на науките. Това ще позволи в отделните заседания да бъдат включвани и представители на ръководените от тях научни екипи, притежаващи експертиза по конкретната разглеждана тема – тоест ще бъдат вложени потенциалът и компетенциите на най-голям брой представители на научната общност в България.

Основен критерий при избора на акредитираните висши училища, представени в Съвета, е Рейтинговата система за университетите в България, според която висшите училища са класирани по професионалните направления, приложими в сферата на околната среда.

Съветът ще заседава по актуални теми от национално и регионално значение, по които ще предлага становища и анализи с цел взимане на информирани управленски решения и повишаване на обществената информираност за научните аспекти на всеки отделен казус, свързан с опазването на околната среда.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
f (гост)
18.01.2018 | 18:23

Сега остана и в икономиката да направят това и България ще се трансформира.

Рейтинг:
 
0
(гост)
18.01.2018 | 12:11

МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЕКООРГАНИЗАЦИИ ЩЕ ГО ОСЪДЯТ БАРАБАР СЪС СЪВЕТА МУ.

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар