27 града на протест в защита на Пирин

  • 18 януари 2018 07:26

  • 1736
  • 3
27 града на протест в защита на Пирин
© Булфото

Отново протест в защита на Пирин. Шествия и демонстрации са предвидени в 19 града в България и 8 в чужбина.

Негодуванието е срещу изменението на Плана за управление на Националния парк. Протестното шествие в София започва от 18,30 ч. на площад "Независимост" и ще тръгне по жълтите павета.

Протести ще има е в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Велинград, Габрово, Казанлък, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Свиленград, Свищов, Сливен, Смолян, Стара Загора, Трявна, Хасково, а също Берлин, Брюксел, Виена, Лондон, Оксфорд, Прага, Сидни и Хамбург.

Очакванията са днешният протест да е най-масов от началото на недоволството от решението на правителството от 28 декември миналата година, отбелязва БНТ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1736 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Простотия

2018.02.10 | 16:00

3
Част от живота ми мина в Централна Европа, няма по-голямо селище или град в Алпите/ и във Франция и в Германия, Италия, да не говорим за Швейцария/, до което да няма писта и лифт. Събота и неделя почти всички са на ски. Тук някакви платени с чужди пари ,,зелени"/ разбрах че са няко
нека

2018.01.19 | 18:23

1
Да ама в страните който изреди като се прави лифт на първо място е природата и лифта се съобразява с нея, не обратното. Пък и като знам колко е една карта за лифта ми е интересно колко българи могат да си позволят да го ползват ?
Простотия

2018.02.10 | 15:59

2
Не знам колко си го позволяват, но на Банско има опашки на лифта, а на Боровец на пистите е като на митинг- човек до човек. Всички знаем, че ,,природозащитниците" са платени. Не живея в София и не искам да говоря за Витоша, но трябва да падат глави!

Добави коментар

Водещи новини