Тръмп огласи наградите си за фалшиви новини

  • 18 януари 2018 07:13

  • 980
  • 0
Тръмп огласи наградите си за фалшиви новини
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския най-сетне огласи носителите на спорните "награди за фалшиви новини", предаде Франс прес. След продължил няколко дни съспенс, Тръмп най-сетне публикува в любимото си средство за комуникация - Туитър - линк към списъка с "наградените" на официалния сайт на Републиканската партия.

Няколко часа по-рано двама сенатори от собствения му лагер разкритикуваха остро непрестанните му нападки срещу медиите.

Интересът към списъка с "лауреатите" беше толкова голям, че минути след поста на Тръмп в Туитър, сайтът на републиканците блокира.

2017-та беше година на настървена пристрастност, на непочтено медийно отразяване и на безсрамни фалшиви новини. Проучванията показаха, че над 90 процента от информацията за президента Тръмп в медиите е негативна, се чете във встъплението към списъка, включващ телевизия Си Ен Ен, в. "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост" - обичайни мишени на милиардера.

And the FAKE NEWS winners are...https://t.co/59G6x2f7fD

В списъка фигурират също телевизия Ей Би Си, сп. "Тайм" и "Нюзуик".Сюжети на телевизия Си Ен Ен заемат четири от единадесетте места в списъка на Тръмп, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

Сред удостоените е не журналист, а носителят на Нобелова награда за икономика за 2008 г. и автор на статии за "Ню Йорк таймс" Пол Кругман, който "в деня на съкрушителната историческа победа на президента Тръмп каза, че икономиката никога няма да е съвземе", докато днес САЩ са в цъфтящо икономическо здраве.

В списъка присъства и смущаващата грешка на журналист ветеран от телевизия Ей Би Си, Брайън Рос, който беше отстранен за четири седмици, след като погрешно съобщи, че Тръмп е инструктирал съветника си Майкъл Флин да се свърже с емисари на Кремъл преди избирането си през ноември 2016 г.

Веднага след публикуването на списъка, Тръмп написа в Туитър второ, по-положително послание: "Като изключим изопаченото и непочтено медийно отразяване, има и много чудесни журналисти, които уважавам, и много ДОБРИ НОВИНИ, с които американците могат да се гордеят!".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
980 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини