Валежите ще спират, максималните температурите ще са между 0 и 5 градуса

  • 18 януари 2018 06:21

  • 3500
  • 0
Валежите ще спират, максималните температурите ще са между 0 и 5 градуса
© Pixabay

Валежите ще спират, а привечер и облачността ще започне да се разкъсва и намалява, съобщават от НИМХ-БАН, цитирани от БТА.

Жълт код за силен вятър е обявен за територията на цялата страна за 18 януари, четвъртък. Синоптиците предупреждават, че на Атанасовден ще духа силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19 м/с и пориви до 24 м/с.

Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 0 и 5 градуса.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи предимно от дъжд. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е около 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В събота в Източна България вятърът ще се задържи от юг и ще остане топло за януари. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне застудяване. Облачността ще се увеличи, ще завали дъжд и сняг. В неделя ще е без съществени валежи, ще остане предимно облачно и сравнително студено.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини