Вучич поиска от Тачи Сърбия да бъде допусната до разследването на убийството на Иванович

  • 17 януари 2018 21:12

  • 1555
  • 0
Вучич поиска от Тачи Сърбия да бъде допусната до разследването на убийството на Иванович
©

Сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. в телефонен разговор днес с косовския си колега Хашим Тачи поиска отново страната му да бъде допусната до разследването на убийството вчера в Косово на косовския сръбски политик Оливер Иванович, предаде ТАСС.

Вучич призовал за пореден път Тачи сръбски държавни органи да се включат в разследването, "за да бъде разкрито това отвратително престъпление възможно най-бързо", се казва в комюнике на сръбското президентство. Двамата "заедно са изразили съжаление за убийството и са се съгласили, че разследването и подвеждането под отговорност на организаторите и извършителите на ужасното престъпление са от ключово значение за запазването на мира и доверието между хората."

Вучич и Тачи са се обединили около мнението, че "диалогът между сърбите и албанците, както и съвместната работа по успокояването и стабилизирането на Косово и Метохия имат ключово значение и за двете страни".

По-рано сръбският президент обяви в обръщение към нацията във връзка с убийството, че възнамерява да посети Косово. След това канцеларията на Вучич уточни, че визитата ще се състои в периода 20-21 януари, предаде БТА, цитирайки ТАСС. Оливер Иванович ще бъде погребан утре в Белград. Ковчегът с тленните му останки бе транспортиран тази вечер в сръбската столица. Семейството на застреляния сръбски косовски политик ще се премести да живее в Белград при роднини, съобщи брат му Мирослав Иванович, цитиран от ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини