Министър Ангелкова проведе работна среща с министъра на туризма на Аржентина (снимка)

  • 17 януари 2018 19:07

  • 1453
  • 0
Министър Ангелкова проведе работна среща с министъра на туризма на Аржентина (снимка)
© Пресцентър Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard проведе работна среща с Хосе Сантос, министър на туризма на Република Аржентина. Двамата разговаряха в рамките на международното изложение FITUR в Мадрид, в което България участва с информационен щанд. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Пред своя колега министър Ангелкова представи резултатите в сектора за миналата година, както и предстоящите инициативи на ведомството по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и за по-важните събития до края на годината.

След по-малко от месец предстои първото голямо събитие, което министерството организира в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, каза министър Ангелкова. И поясни, че то е среща на туристическите министри и е на тема туризъм и дигитализация.

Общо с 6 събития ще се включи Министерството на туризма в програмата на председателството, от тях две са на високо ниво. Подготвяме и второто издание на „Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути“ (International Congress on World Civilizations and Ancient Routes), което ще се проведе в средата на ноември в София, обясни още министърът. И поясни, че то се провежда съвместно със Световната организация по туризъм.

На срещата двамата министри обсъдиха възможностите за съвместни инициативи, които могат да подпомогнат развитието на туризма в държавите им. Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Република Аржентина подписаха и меморандум за разбирателство в областта на туризма през 2016 г. Възможните сфери, в които държавите могат да си сътрудничат, са разработване на туристически продукти, както в обмен на информация и добри практики.

Министър Сантос заяви готовността си за сътрудничество, както и подкрепа при възможност за реализация на бъдещи съвместни инициативни. И изрази надежда, че партньорството между двете страни ще се развива все по-успешно, което ще подпомогне устойчивото развитие на туризма в България и Аржентина.

По време на разговора стана ясно, че министър Ангелкова ще участва по темите свързани с туризма на срещата на Г 20, която тази година ще се проведе в Аржентина през април.

Аржентинските туристи, дошли в България през периода януари-ноември 2017 г., са няколко хиляди и са се увеличили с над 40 на сто спрямо същия период година по-рано.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини