12 години затвор за овчаря, наръгал с нож и убил приятелката си

  • 17 януари 2018 17:23

  • 5221
  • 0
12 години затвор за овчаря, наръгал с нож и убил приятелката си
© pixabay.com (архив)

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян е осъден Петър Р., на 63 г., за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл.116 ал.1 т.6 и т.9 във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Днес, 17 януари 2018 г., Окръжен съд-Смолян наложи на Петър Р. наказание от 12 години лишаване от свобода при първоначален “строг” режим. Делото се е гледало по съкратеното съдебно следствие, като Петър Р. е признал фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, поради което наложеното наказание е редуцирано с една трета.

По делото е установено, че на 13 март 2017 г., в с. Турян, общ. Смолян, Петър Р. умишлено умъртвил 51-годишната М.С. чрез нанасяне на удари с нож в областта на тялото. Трупът на жената е бил намерен в ливада, близо до къща в селото. Според съдебномедицинската експертиза по тялото на жената е имало множество прободно-порезни наранявания. Съдът е постановил Петър Р. да заплати и 100 000 лева на близките на пострадалата, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Присъдата на Окръжен съд-Смолян може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд-Пловдив.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5221 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини