Берлин: Въпросът за репарациите за Полша е закрит

  • 17 януари 2018 15:10

  • 1752
  • 2
Берлин: Въпросът за репарациите за Полша е закрит
© gettyimages (архив)

Въпросът за нашите репарации от Втората световна война към Полша е закрит, каза германският външен министър Зигмар Габриел (на снимката), предаде ТАСС.

Първият дипломат на Берлин отговори на военния министър във Варшава Антон Мачеревич, който предяви претенции към Федералната република в размер на 48,8 млн. долара. Според полския политик съвременна Германия, като наследник на Третия райх, трябва да комппенсира родината му за извършените от 1939 до 1945 г. престъпления. "Ние имаме ясна позиция и тя е основана върху нормите на международното право", категоричен бе външният министър на Германия.

Според сключено в края на Втората световна война споразумение Полската народна република (ПНР) е получавала репарации от СССР, идвали от Източна Германия. По-късно ПНР е подписала документ с Германската демократична република (ГДР), с който се Варшава се отказала от материални претенции към ГДР.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1752 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ввв

2018.01.23 | 17:16

2
Айде и тези като мързеливите гърци,репарации,че така е най-лесно,да видите що за съюзници сте имаши-путки
гошо

2018.01.23 | 17:16

1
Германия е окрала цяла Европа,продължава и сега да я краде,а глупавите руснаци позволиха на тия долни крадци отново да се обединят.

Добави коментар

Водещи новини