Пентагонът: Да се използват ядрени оръжия и при кибератака

  • 17 януари 2018 14:09

  • 2600
  • 4
Пентагонът: Да се използват ядрени оръжия и при кибератака
© Pixabay

Пентагонът е предложил да се използват ядрени оръжия и при опустошителни кибератаки. Това съобщава в."Ню Йорк таймс", позовавайки се на бивши и настоящи служители на правителството.

Текстът е заложен в чернова на ядрената стратегия на САЩ. Документът е изпратена на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за одобрение. В него се отбелязва, че се разрешава използването на ядрени оръжия в отговор на различни унищожителни неядрени атаки по американската инфраструктура, включително и при кибератаки, което според източниците е най-разстройващо.

От десетилетия американските президенти заплашват "първи да използват" ядрени оръжия срещу врагове само при много ограничени обстоятелства, такива като отговор срещу използването на биологични оръжия срещу САЩ. Но новият документ е първият случай, при който се включват опити за унищожаване на голяма инфраструктура като електропреносна мрежа или комуникации, които са най-уязвими при използване на кибероръжия.

Документът, наречен "Преглед на състоянието на ядрените сили", е изготвен от Пентагона и в момента Белият дом прави преглед. Окончателното публикуване на новата ядрена стратегия се очаква да стане през следващите седмици.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2600 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.01.29 | 13:43

4
Тези терористи трябва да се спрат със сила или без сила, целият свят страда от тях.
Педеруги

2018.01.29 | 13:43

3
Тея педеруги ги е страх да не ги пръснат руснаците
ас

2018.01.29 | 13:42

2
после русия и северна корея били злите
РОБОНИН

2018.01.24 | 12:58

1
Ами ако кибератаката е извършена от територията ня САЩ или Англия България Румъния Хърватска Франция Германия Италия Гърция Португалия Малта Испания Швеийцария Швеция итн????

Добави коментар

Водещи новини