Опитват се да скрият скандалната чиновничка Цветанова с прилагане на двойни стандарти в културното в

  • 17 януари 2018 10:49

  • 8219
  • 4
Опитват се да скрият скандалната чиновничка Цветанова с прилагане на двойни стандарти в културното в
© Булфото (архив)

На въпрос на наш репортер от вчера за скандалните публикации на Таня Цветанова служител в Министерството на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за неубедително отговори, че не иска да се бърка в личното пространство на служителите си.

Проверката ни обаче показа, че за аналогичен случай Божидар Димитров получи строго порицание, а малко по-късно освободи поста си като директор на НИМ. Тогава Димитров се изказа срещу репортер на "Дневник" с думите "Опитвам се, ваш'та мама соросоидска, да ви хвана логиката", издразнен от въпроси относно желанието му да премести църква паметник на културата в НИМ. Месец по-късно Димитров подаде в Министерство на културата заявление за прекратяване на трудовото му правоотношение по взаимно съгласие. Скандалните статуси и снимки, които шефката от МК и член на УС на НДК Таня Цветанова е пускала от профила си във Facebook са далеч по-скандални и показват объркана ценностна система на някой хора в държавната администрация.

В периода от 2012 Цветанова тиражира снимки на Сталин, колажи с Хитлер и монахиня, показваща среден пръст, до статуси против бившия президент Плевнелиев и бившия еврокомисар и настоящ директор в Световната банка Кристалина Георгиева, както и грозна квалификация за жените в журналистиката.

От публикация в сайта topnovini.bg. се разбира и за официалното становище от страна на НДК по казуса, което гласи следното:
“Съветът на директорите на НДК е колективен орган за професионално управление, чиято дейност е ясно регламентирана в Устава на Дружеството. В този смисъл, не е функция нито на председателя, нито на членовете да съблюдават или контролират личното пространство, на който и да е от тях или на служителите. Изразяването на лични позиции по какъвто и да е начин е личен избор и лична отговорност.

Всички официални позиции на ръководството на НДК се изразяват по надлежен ред чрез комуникационните канали на Национален дворец на културата”

От позицията на Двореца не става ясно дали Таня Цветанова ще понесе отговорност за думите си и в какво ще се изрази тя - порицание, уволнение или поредното замитаме на случая. Становището на НДК индиректно разграничава културния и конгресен център от члена на УС, заявявайки че официалните позиции на ръководството се изразяват чрез съответните комуникационни канали. Подобни неприятни случки отварят много въпроси, които заслужават не само порицание но и сериозен анализ за това какви хора заемат постове от които зависят ключови процеси още повече в областта на културата и имиджа на държавата ни. Издънките в тази посока от страна на български чиновници в последно време зачестиха именно защото на ключови постове се назначават хора които не намират смисъл да правят разлика между личното и службното или най-общо казано се самозабравят. Цветанова е участвала активно в процеса по организация и одобрение на културната програма за европредседателството ни, а хора които са си имали взимане даване с нея не са учудени от статусите в личният и фейсбук профил.

Последвайте канала на

Novini.bg
8219 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.04.27 | 08:54

4
Не съдете напразна жената.То цяла България показа среден пръст на Плевню
ВАШ,ТА МАМА СОРОСОИДНА

2018.04.27 | 08:54

3
ПРАВ Е ПРОФЕСОРА,НО И НЕГО ГО ОТСВИРИХА ОТ ГРОБ, ПОНЕЖЕ Е БЪЛГАРОФИЛ.
Гост

2018.04.27 | 08:54

2
То и вие в новини премахвате постовете за чифутите и слугувате на чифутски интереси.

2018.01.19 | 17:34

1
тъпа пу.ка

Добави коментар

Водещи новини