Откриха невзривен снаряд в местност край "Петолъчката"

  • 17 януари 2018 10:23

  • 1390
  • 0
Откриха невзривен снаряд в местност край "Петолъчката"
© Булфото (архив)

Невзривен снаряд е открит в местността "Мараш" край пътния възел "Петолъчката", съобщи началникът на РУ на МВР в Стралджа Йордан Йорданов. Днес сапьори ще обезвредят снаряда.

На 5 юни 2012 година се взривиха складовете в базата за утилизиране на боеприпаси "Стралджа-Мараш". Тогава загинаха трима работници, а други осем бяха ранени. На земеделски насаждения, къщи, промишлени и селскостопански сгради наоколо бяха нанесени поражения, които се оценяват на около 62 милиона лева. Няколко месеца военни подразделения прочистваха района от невзривени боеприпаси и останки от тях.

По случая в Ямболския районен съд бе образувано наказателно дело срещу управителя на фирмата, която стопанисва базата, Делислав Делев и началника на производството Иван Пеев. Те бяха обвинени, че като длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за безопасност при работата с взривни вещества, поради което е допуснато взривяването. По-късно двамата бяха оправдани, но Ямболският окръжен съд отмени оправдателните присъди и върна делото на прокуратурата, а тя го върна за доразследване в Националната следствена служба.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини