Парламентът обсъди промени в закона за многогодишните жилищно-спестовни влогове

  • 17 януари 2018 09:48

  • 970
  • 0
Парламентът обсъди промени в закона за многогодишните жилищно-спестовни влогове
©

Парламентът обсъди на първо четене промени в Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове.

За промените гласуваха 176 народни представители. Своя глас за дадоха 174, „против“ нямаше. Двама депутати се въздържаха.

Те се отнасят до 55 хил. български граждани. Срокът на заявяване на лихвоточките от собственици  се удължава с две години.

Именно това бе точка първа в дневния ред на депутатите. Промените се обсъдиха по предложение на ПГ на Обединените патриоти.

Сроковете са удължавани 5-6 пъти и и трябва внимателно и много отговорно да се погледне към евентуалните промени, смятат от ПГ на ГЕРБ. Г-жа Ангелова обяви, че ГЕРБ ще подкрепи промените, но с резерви. Депутатите от парламентарната група смятат, че е нужно да се дадат отговори на много въпроси и да се направи детайлен анализ между първо и второ четене. По думите й хората по региони живо се интересуват от това, което се случва по лихвоточките.

Обсъждането успя и да предизвика леко разпалване на страстите. Антон Кутев от БСП и доц. Милен Михов от Обединените патриоти си размениха реплики относно амбициите на БСП. Доц. Михов посочи към изказването на Кутев, че не може всеки пък БСП „да са винаги първи“.

„Имаме история, в която сме били всякакви“, коментира от своя страна Кутев.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини