Майка убила бебето си: Няма да оцелея в затвора, осъзнавам грешката си

  • 17 януари 2018 07:51

  • 17973
  • 0
Майка убила бебето си: Няма да оцелея в затвора, осъзнавам грешката си
© Pixabay

Невена Тенева, която уби преди две години новороденото си момиченце съжалява за постъпката си и умолява за втори шанс.

"Бял ден не съм видяла откакто осъзнах грешката си. Няма да оцелея в затвора. Искам да ми дадете втори шанс да се грижа за децата си и да работя".

С този призив се обърна към хасковските окръжни съдии Невена Тенева от димитровградското село Сталево, пише "България днес".

35-годишната жена опита да умилостиви магистратите, като се надява да отменят 2-годишната й присъда. Невена бе призната за виновна, че е убила новороденото си дете през януари 2016 година.

Според защитата присъдата на димитровградския съд е неадекватна, а според прокуратурата – жалбата срещу решението е неоснователна.

На съдебното заседание вчера бе изслушан психолог, който работи с майката и нейните деца. Според специалиста емоционалната връзка между майката и нейните деца е скъсана и чак след известно време подсъдимата ще може да се грижи за тях. Към момента челядта й е в приемно семейство в село Ябълково.

"Невена има голяма нужда от подкрепа, за да се чувства пълноценна. Децата са добре приети в новото си семейство, но си личи, че липсва бащата, който те никога не са имали", смята психологът.

Адвокатът на Невена Тенева заяви, че тя никога не е планирала убийството и не е съзнавала какво прави. През цялото време майката убиец плачеше.

Очаква се съдът да обяви присъдата до месец.

Последвайте канала на

Novini.bg
17973 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини