Журналист: Убийството на Оливер Иванович е истинска трагедия

  • 17 януари 2018 07:35

  • 1622
  • 1
Журналист: Убийството на Оливер Иванович е истинска трагедия
© БНТ

Това политическо убийство не е прецедент. В случая обаче става дума за тежък инцидент в един много сложен момент, в който се намират Сърбия и Косово. Убийството трябва да се разглежда в аспекта дали ще блокира процеса на нормализацията на отношенията между двете държави. Това каза в сутрешния блок на БНТ журналистът Любчо Нешков по повод убийството на един от политическите лидери на косовските сърби Оливер Иванович.

Не вярвам да се стигне до някаква по-сериозна дестабилизация в региона. Дано властите и в Белград, и в Прищина да съумеят да превъзмогнат инцидента и да продължат напред. Това е истинска трагедия за политическия елит и в Косово, и в Сърбия, но се надявам скоро те да преодолеят тази ситуация, заяви Нешков.

По думите му зад убийството може да се търсят не само политически, но и лични мотиви. В Косово има гигантска контрабанда – може в случая да има чисто криминален момент, отбеляза журналистът.

В региона България се утвърждава като един от най-важните стабилизиращи фактори и разговорите, които вчера премиерът Борисов е провел със свои колеги от Балканите след убийството, са в тази посока, коментира Нешков.

България не е направила нито тактически, нито стратегически гаф през последните три десетилетия на Балканите. Това, което България дава, тя го е правила през последните три десетилетия – осъждане на националистическите експанзионистични движения и създаването на велики държави. Позицията на България към държавите от Западните Балкани е много ясна – тяхното място е в Европейския съюз, каза още Любчо Нешков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
К КОСТОВ

2018.01.17 | 15:17

1
ВЕРОЯТНО НАЙ НАПРЕД ТРЯБВА ДА СЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА : КОМУ Е В ПОЛЗА ТОВА УБИЙСТВО ???? ТОВА Е СЪЩИЯТ ВЕРОЯТНО, КОЙТО ИСКАШЕ ДА УБИЕ И МИЛО ДЖУКАНОВИЧ !!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини