Искри в ефира заради предложението на ОП за доброволната военна служба

  • 17 януари 2018 07:44

  • 1487
  • 2
Искри в ефира заради предложението на ОП за доброволната военна служба
©

Какво е доброволната военна служба – за това се изпокараха в ефира на БТВ Юлиан Ангелов от Обединените патриоти, инициатори на нейното въвеждане, и спортният журналист Едуард Папазян.

„Това е част от програмата на Обединени патриоти, според които е редно българската държава да бъде защитавана от българската армия. Това може да са млади хора, които имат желание и отговарят на психическите и физическите изисквания”, коментира Ангелов.

„Доброволната военна служба е като Обединени патриоти, оксиморон някакъв. И сега всеки може да се запише доброволно в армията, доброволно и платено”, коментира Папазян. "Не мога да разбера какво пречи сега някой да отиде и да се запише войник. Защо му е на военния министър да въвежда нещо, което го има и сега. Възпитанието ми е дадено от майка ми и баща ми, не от казармата", посочи журналистът.

квалификацията на Папазян видимо ядоса депутатът от ОП и той го предупреди да си мери думите.

"В момента имаме 5500 души недокомплект в българската армия, трябва да направим нещо. Говорим доброволната военна служба да е между 6 и 9 месеца. В момента договорите на професионалните войници са 3-годишни", добави Ангелов.

"Направете договорите на професионалните войници 6 месеца и готово", беше предложението на Папазян.

Изискванията за професионални войници са много големи, коментира Ангелов по въпроса за недоколмплекта. „А вие очаквате тези с по-малките изисквания да защитават държавата?”, попита Папазян.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1487 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.18 | 14:19

2
Обединените патриоти са въздух под налягане.Това им беше последният парламент.От тук нататък да духат супата и да си го поставят анално един на друг тримата глупаци - както са известни сред народа

2018.01.18 | 11:37

1
Абе Еди,защо се излагаш изобщо да говориш с такъв прост ограничен и агресивен индивид като тоя? Виж го че е тотално неподготвен и не знае за какво говори...Виж му и празния поглед...Давайте му един калашник на тоя Юлианчо и да ходи да се бие при арабите!

Добави коментар

Водещи новини