Таня Андреева: Държавата не трябва да плаща дълговете на общинските болници

  • 16 януари 2018 17:24

  • 4081
  • 5
Таня Андреева: Държавата не трябва да плаща дълговете на общинските болници
©

Състоянието на софийското здравеопазване е много по-различно от това в страната, но е факт, че общинските болници са най-уязвимите. Всеки пациент, който има нужда от лечение, търси първо помощ в общинската болница. Много пациенти социално не могат да си позволят да отидат в по-големи лечебни заведения.

Проблем е и, че хората не знаят къде да отидат, когато имат проблем. Това коментира в предаването " Лице в лице " по БТВ д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския - бивш министър на здравеопазването.

Проблемът с кадрите е много голям, каза тя. В общинските болници се извършват най-ниско платените от касата  здравни услиги. По думите й  парите не са проблем, задълженията на общинските болници не са толкова много - половин милион лева.

Държавата не трябва да плаща дълговете на общинските лечебни заведения, според нея. Това няма да излекува проблемът. Изходът по думите й е индивуален подход. По области да се види какви лечебни заведения трябва да има, каза тя.

Концептията за спешната помощ трябва да стане факт, заяви тя.

Тя коментира и темата за т. нар. третия пол, която бе повдигната заради Истанбулската конвенция. По думите й Конвенцията показа, че обществото ни е консервативно в хубавия случай на думата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4081 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.01.22 | 12:18

5
Тази здравна система не е добра. Тя не лекува, само е търговията да върви.

2018.01.22 | 12:18

4
Здравната система трябва да се смени с ефективна и работеща, където парите на осигурените да са по партиди, а не както сега отиват в един кюп и толкова. Всичко е направено за лесна манипулация на парите за здраве.
Петър

2018.01.17 | 17:11

3
Има държавни и общински болници.Има ли държавни и общински аптеки?Има ли държавни и общински предприятия за производство на лекарства и консумативи?СТИГА ПРЕСТЪПНИ БЕЗОБРАЗИЯ.Или всичко частно или държавно.Тогава ще стигнат парите.

2018.01.17 | 15:14

2
Здравната ни система ни „ излекува „ 50 на 50 болни - луди

2018.01.17 | 10:44

1
И частичното решение на проблема не е решение.

Добави коментар

Водещи новини