Пловдив кандидатства за изграждане на модерен Център за хора с тежки увреждания

  • 16 януари 2018 15:47

  • 1553
  • 0
Пловдив кандидатства за изграждане на модерен Център за хора с тежки увреждания
© Архив

Пловдив е една от шестте общини в България, избрана да реализира проект "Подкрепа за лица с увреждания", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Това съобщиха от общинския пресцентър.

Целта на проекта е да се изгради функциониращ и иновативен Дневен център за лица с тежки множествени увреждания, като услугите ще могат да се предоставят и мобилно - по домовете на хората, имащи нужда от специализирана помощ. Предвижда се в Центъра да има рехабилитатори, медицински сестри, психолози и социални асистенти.

На среща в Министерство на труда и социалната политика, предствителите от Пловдив са били Георги Титюков, заместник-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика" и Веселина Ботева - директор Дирекция "Социална политика", съобщават от общината.

На срещата е предложена още и идея за заместваща грижа за многодетни семейства, при която веднъж или два пъти в месеца някой да гледа децата почасово, за да могат родителите да имат свободно време и да свършат лична работа, се посочва още в съобщението.
Крайният срок за подаване на проектните предложения е 30 март 2018 година.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини