Александър Вучич: Разстрелът в Косово е тероризъм

  • 16 януари 2018 15:21

  • 1629
  • 0
Александър Вучич: Разстрелът в Косово е тероризъм
© gettyimages (архив)

Убийството на Оливер Иванович е тероризъм. Това заяви сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. (на снимката), написа белградският в. Блиц.

Държавният глава на западната ни съседка коментира показния разстрел на лидера на партията "Свобода, демокрация и истина", който стана днес в град Косовска Митровица. Вучич заради престъплението свика извънредно съвещание Съвета за национална сигурност в Белград. След заседанието той заяви, че виновниците за убийството ще бъдат намерени. "Ако това не бъде направено от тези, които трябва да направят това, ние ще задържим и извършителите, и поръчителите на атентата", категоричен бе президентът на балканската държава.

"Убит е човек, съпруг и баща на три деца, човек, който работеше за помирение между сърбите и албанците в Косово. За нас няма значение дали албанци, сърби или чужденци стоят зад това гнусно престъпление. Виновните трябва да бъдат наказани", заяви още той. "Аз лично поднесох своите съболезнования на близките на господин Иванович", посочи още държавният глава на Сърбия.

Вучич допълни, че той лично е помолил мисиите на Европейския съюз (Евролекс) и ООН (ЮНМИК) в Косово сръбските органи да участват в разследването на убийството на Иванович.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини