Ангелкова: Директната авиолиния София-Баку ще увеличи броя на туристите

  • 16 януари 2018 14:27

  • 1262
  • 1
Ангелкова: Директната авиолиния София-Баку ще увеличи броя на туристите
© Министерство на туризма

Новата директна авиолиния между България и Азербайджан ще даде възможност за още по-успешно развитие на туризма на двете държави. Хиляди азербайджански туристи посещават страната ни и въздушната връзка София-Баку несъмнено ще увеличи броя им.

Това коментира министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Тя присъства на официалното откриване на новата директна авиолиния, договорена между премиера Бойко Борисов и президента на Азербайджан Илхам Алиев при неговото посещение в България през 2015 г, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Чрез възможността за пряко пътуване на гражданите на двете държави ще можем да задълбочим съвместните си инициативи за развитие на културно-историческия, балнео- и СПА, уелнес и други видове туризъм, допълни министърът на туризма.

Ангелкова съобщи, че тази година България ще бъде страна партньор на международното туристическо изложение AITF в Баку. Форумът ще се проведе през април за 17-та поредна година.

Министърът на туризма допълни, че ведомството работи активно със своите азербайджански партньори върху съвместни опознавателни турове за журналисти и туроператори, които ще се проведат в двете държави.

„Вярвам, че директната самолетна линия между София и Баку ще бъде в помощ на усилията, които полагаме, за да стимулираме туризма“, допълни министър Ангелкова.

Тя изрази благодарността си за осъществяването на важния за страната ни проект към министър-председателя Борисов, президента на Азербайджан Алиев, Н.Пр. Наргиз Гурбанова, посланик на Азербaйджан в България, министъра на транспорта Ивайло Московски и към всички, положили усилия и работили за откриването на новата авиолиния.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.25 | 18:41

1
Голям праз !!! Сега хуквам за Баку . Тъпанари !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини