Кметовете на Банско и македонската община Виница проведоха работна среща

  • 16 януари 2018 14:13

  • 890
  • 2
Кметовете на Банско и македонската община Виница проведоха работна среща
© Novini.bg

Кметът на община Банско Георги Икономов, проведе работна среща със своя колега от община Виница, Македония – Ивица Димитров. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

Придружени от своите екипи, те обсъдиха възможностите за съвместно участие в проекти, финансирани със средства от европейските фондове.

На базата на създадените добри взаимоотношения между двете общини, които са побратимени, г-н Димитров прояви интерес за продължаването им в сферата на очакваната да стартира скоро Програма „Трансгранично сътрудничество България – Македония 2014-2020”. Обсъдени бяха възможностите и насоките за общо кандидатстване в две от осите по програмата – „Околна среда” и „Туризъм”.

„Община Банско има дългогодишно добро партньорство с редица македонски общини, сред които и Виница. След местните избори в югозападната ни съседка през есента на 2017 година, голяма част от градоначалниците са нови лица, включително и Ивица Димитров. Приветствам г-н Димитров за избора му за градоначалник и вярвам, че добросъседските ни отношения ще продължат. Ние имаме проектна готовност за партньорско участие с македонска община по Приоритетна ос 2 – Туризъм със своя проект за реновиране на един от музейните обекти в курорта. Ще съдействаме също за евентуална съвместна защита на проекти между учебните заведения на територията на двете общини, както и между културните институции” коментира Икономов поводът за срещата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
890 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ричарт

2018.02.09 | 21:22

2
Във затънтеното село \"Валс\" във Швеицария се строи най големия небостъргач в Европа хотел за 1000 евро на вечер. Съвместно може в Банско да се изгради небостъргач със хотел, МОЛ, зала за конференции и ще бъде най големият ски център в света.
гост

2018.02.09 | 21:04

1
Първо направете модерни пътища и ж.п. линии да се свързват двете държави. След това да има общи полицейски патрули. Между българите в двете държави да няма граници.

Добави коментар

Водещи новини