Българка с множествена склероза се нуждае от пари за операции в Турция

  • 16 януари 2018 09:59

  • 5188
  • 0
Българка с множествена склероза се нуждае от пари за операции в Турция
© БНТ

44-годишна жена се нуждае от помощ, за да оздравее.

Преди 17 години Анна Брандийска се разболява от множествена склероза. Лекува се с различни медикаменти, но те не подобряват състоянието й. В края на миналата година й трансплантират стволови клетки в Истанбул и това й дава нова надежда, че може да се излекува. Предстоят още две операции, за които са необходими 40 хиляди лева. До момента семейството на Анна е успяло да събере само част от сумата, съобщава БНТ.

Анна се разболява от множествена склероза през 2001 г. Започва да се лекува, успява да се изправи на крака. Но за кратко. Защото след четири години пак се обездвижва. И въпреки това намира сили да работи. Като журналист. Докато не я предават и ръцете .

До преди половин година работеше и то съвсем нормално, от вкъщи работеше, но в последно време състоянието доста се влоши, каза съпругът на Анна Георги Брандийски.

През всичките години на борба с коварната болест до Анна са Георги и двете дъщери.

Пробвали сме доста лекарства, включително доста силни лекарства от чужбина, но много от тях не понасяха и не успяхме да я вдигнем на крака, сега това е някакъв шанс, поне така ни обещават лекарите в Истанбул. Дори нейният рехабилитатор, почти е сигурен, че 50-60 % има възможност да се подобри от състоянието, в което е в момента, заяви съпругът на болната жена.

Да видят майка си да се движи - това е мечтата на дъщерите на Анна. В края на миналата година два пъти трансплантират стволови клетки. Сега тя се нуждае от още две операции на стойност 40 хиляди лева. Семейството до момента е събрало 10 хиляди лева.

След третата трансплантанция казват, че е много голямо подобрението, аз съм ходила на две, каза Анна.

Жената продължава да се бори и да вярва. Най-вече в Господ и в семейството си, заяви тя.

Надявам се с помощта на хората да съберем и останалите пари, така че да довършим лечението, каза още съпругът на Анна.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5188 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини