Румънският премиер Михай Тудосе подаде оставка

  • 16 януари 2018 06:11

  • 2864
  • 1
Румънският премиер Михай Тудосе подаде оставка
© Булфото

Премиерът на Румъния, социалдемократът Михай Тудосе подаде оставка, предадоха световните агенции.

Тудосе се оттегля от поста, след като изгуби политическата подкрепа на лидерите на своята Социалдемократическа партия. Това е вторият премиер на Румъния, отстранен от поста от партията си за по-малко от седем месеца, отбелязва Ройтерс.

Тудосе взел решението за оттеглянето от поста на заседание тази вечер на ръководството на Социалдемократическата партия, разказва пред Ройтерс партиен член. На това заседание ръководството с голямо мнозинство снело подкрепата за Тудосе и той подал оставка.

Временно изпълняващ длъжността премиер ще е Паул Станеску, който сега е заместник премиер.

Тудосе подава оставка заради вътрешнопартиен конфликт с Ливиу Драгня, лидера на Социалдемократическата партия, припомня Франс прес.

"Тръгвам си с вдигната глава", каза Тудосе на излизане от заседанието на ръководството на социалдемократите.

Конфликтът стана обществено достояние миналата седмица. Тогава Тудосе призова вътрешната министърка Кармен Дан да подаде оставка, като я обвини, че го е лъгала. Тя отказа да се оттегли. Дан е близка съюзничка на Драгня, влиятелния партиен лидер, припомня Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

БТА
2864 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
noFreeman

2018.01.16 | 16:16

1
Каква лъжлива новина... кажете истината за какво си тръгва... за изнасиленото 9 годишно дете и за политическия чадър над полицая извършил това гнусно деяние... долна еврогейска паплач - ЩЕ НИ ЗАТРИЕТЕ МАМКА ВИ!

Добави коментар

Водещи новини