Водената от САЩ коалиция в Сирия е вербувала 230 войници за гранична охрана в Сирия

  • 15 януари 2018 21:35

  • 2636
  • 2
Водената от САЩ коалиция в Сирия е вербувала 230 войници за гранична охрана в Сирия
© gettyimages (архив)

Водената от САЩ коалиция в Сирия съобщи, че е вербувала още 230 кадети за сили за гранична охрана, които създава заедно с кюрдските опозиционни бойци за обезопасяване на наскоро освободени от "Ислямска държава" райони, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Тези сили ще имат за задача да охраняват северната граница на Сирия с Турция и източната й граница с Ирак. Коалицията заяви, че целта е през следващите няколко години тези сили да достигнат численост 30 000 души. Половината от тях ще са съставени от бойци от водените от кюрдите Сирийски демократични сили, които в момента контролират близо 25 процента от територията на сирия по границите с Турция и Ирак.

Турция остро протестира срещу тези нови погранични сили, защото смята главната кюрдска опозиционна група в Сирия за свързана с кюрдските бунтовници на турска територия. Сирийските власти са решени да сложат край на всякакво присъствие на САЩ в Сирия, съобщи държавната агенция САНА, цитирана от ТАСС. Източник от сирийското външно министерство заяви, че сирийските власти ще смятат за предатели членовете на създаваните от САЩ въоръжени формирования.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2636 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.01.20 | 01:14

1
Цървули!!!САЩ се настаняват трайно в региона!!!Това не се харесва на Асад,Реджеп,Путьо и аятоласите в Иран!!!Защото знаят,че Американците ще ликвидират Асад,Реджеп,аятоласите в Иран и ще изритат алкохолизираната паплач от Близкият Изток!!!Ура и Слава!!!
ups

2018.01.20 | 01:14

2
Каква трева пушиш бе сладур.

Добави коментар

Водещи новини