Прокураурта обвини адвокат за финансови измами и злоупотреба с доверие

  • 15 януари 2018 18:26

  • 1908
  • 1
Прокураурта обвини адвокат за финансови измами и злоупотреба с доверие
© Gettyimages

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо адвокат Владимир Елдъров за измама и злоупотреба с доверие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Едното обвинение е за това, че в периода от 17 ноември 2011 г. до 23 юли 2014 г, е измамил пет лица за сума в размер на общо 321 500 лева. Той е бил упълномощен да представлява един от пострадалите по застрахователни дела за изплащане на обезщетения за техни пострадали близки при пътно-транспортни произшествия.

Застрахователните обезщетения се превеждали по банкова сметка на обвиняемия, като той не предавал на пострадалите цялата сума. Сумите, които оставял за себе си, варирали от 47 000 лева до 80 000 лева. В един от случаите обвиняемият присвоил изцяло преведеното от застрахователя обезщетение в размер на 80 000 лева.

Владимир Елдъров е предаден на съд и за това, че през периода от 11 февруари 2010 г. до 3 ноември 2014 г., като пълномощник на 24 лица, съзнателно е ощетил имуществото им, поверено му да го управлява и пази, като от деянието са последвали значителни щети в общ размер на 354 958 лева.

Обвиняемият бил упълномощен да представлява 24 лица по граждански дела за изплащане на обезщетения на пострадали лица от пътно-транспортни произшествия. Той едностранно решавал да увеличи възнаграждението си за оказаната услуга, като по свое усмотрение оставял част от присъденото обезщетение за себе си. Сумите, с които ощетил пострадалите, варирали от 700 лева до 35 000 лева.

По делото са били разпитвани множество свидетели, изискани са банкови справки, извършени са очни ставки, изготвени са експертизи, изискани са копия от документи и застрахователни книжа и др.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които е обвинен адвокат Елдъров, е лишаване от свобода от 1 до 8 години, като съдът може да постанови и конфискация на до половината от имуществото на виновния. Обвиняемият е с мярка за неотклонение "подписка" по настоящото дело, но същият се намира в затвора в Пловдив, където спрямо него се прилага мярка за неотклонение "задържане под стража", постановена от съда по друго дело, по което е осъден на първа инстан

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1908 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.15 | 23:51

1
Почнете и с останалите както е в северните страни

Добави коментар

Водещи новини